Oferta

Badania

Obecnie, w świetle szerokiej wiedzy, jaką posiadamy w zakresie skutków zagrożeń zdrowotnych, wynikających z zanieczyszczeń mikrobiologicznych żywności, higiena jej wytwarzania staje się najważniejszym elementem produkcji.

Dobrze pojmowana higiena w zakładzie spożywczym, wymaga wiedzy mikrobiologicznej z zakresu czystości linii produkcyjnej, urządzeń oraz czystości rąk pracowników.

Określony wynikiem stopień czystości daje obraz:

  • skuteczności prowadzonych zabiegów mycia i dezynfekcji
  • higieny pracowników

oraz pewność, że przygotowywana i sprzedawana żywność jest bezpieczna dla zdrowia konsumentów i im nie szkodzi.

Wykonamy ilościowe i jakościowe badania w zakresie poziomu zanieczyszczeń mikrobiologicznych:

  • powierzchni urządzeń, linii produkcyjnych
  • powierzchni naczyń
  • rąk pracowników

Oznaczenia prowadzone są zgodnie z obowiązującymi normami w certyfikowanym laboratorium.

powrót

Projekt i wykonanie Ivision.pl